fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

Lantmännen bland de mest hållbara

By on 16 April 2019

Lantmännen är ett av Sveriges mest hållbara varumärken, enligt Sustainable brand index för 2019.
Undersökningen visar att konsumenterna uppskattar Lantmännens insatser för hållbarheten, menar man hos företaget.

SBI:s stora hållbarhetsundersökning 2019, där 355 varumärken i över 20 olika kategorier ingår och 18 600 svenskar har tillfrågats är nu lanserad.
I livsmedelskategorin kommer Lantmännen på plats nummer två, följt av Go green på sjätte plats, Axa på åttonde plats och Kungsörnen på plats 12.

– Redan idag har Sverige ett av världens mest hållbara jordbruk, och Lantmännen har ambitiösa mål för framtiden där våra ägare – de svenska bönderna – spelar en viktig roll. Som ett bondeägt företag har vi ett långsiktigt perspektiv och kan därmed satsa stort på innovation och på att utveckla mer hållbara affärer, säger Per Olof Nyman, vd och koncernchef på Lantmännen.

Lantmännen satsar årligen mellan 250 och 300 miljoner kronor på forskning och innovation för att framtidssäkra jordbruket, vilket handlar om att öka livsmedelsproduktionen samtidigt som avtrycket på klimat och miljö ska minska.

– Undersökningen visar att de hållbara mervärden som svenskt lantbruk och vi på Lantmännen bidrar med når fram till och uppskattas av svenska konsumenter. Vi fortsätter att kommunicera vårt arbete och våra kärnvärden för att stärka varumärket ytterligare, säger Mark Robinson, varumärkeschef på Lantmännen.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.