fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

Larver inget larv längre

By on 25 February 2019

Dags att ta larver som en del i framtidens mat på allvar?
Det tycker i alla fall franska investerare.
De har just satsat 1,17 miljarder kr i ett företag som producerar insektsprotein.

Det handlar om Paris-baserade företaget Ÿnsect som specialiserar sig på insektsbaserat djurfoder både till fiskodlingar och husdjur.
Man tillverkar med samma utgångspunkt även gödningsmedel för växtodling.

Ÿnsects produkter tillverkas av mjölmaskar, vilket alltså är larver från mjölbaggen, vilka sägs leverera det mest potenta proteinet sett till vikt.

Till magasinet Techcrunh säger Ÿnsects vd Antoine Hubert att företaget växte fram ur ett försöka att utveckla hållbara processer och produkter inom livsmedel i Frankrike.
– Vi tänkte att vi kunde få större genomslag genom att inte bara utveckla utbildningen, utan även produktionen inom området nya proteiner för lantbrukssektorn, säger Hubert till Techcrunch.

Nu har man varit ute med håven för att locka investerare – och det får väl sägas ha lyckats hyfsat…
Motsvarande 1,17 miljarder svenska kr i nytt kapital har man fått in och ska nu bygga världens största insektsfarm i norra Frankrike samt expandera på den nordamerikanska marknaden.

Störst potential?
Den tror man inom Ÿnsect finns inom fisk- och skaldjursodling.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.