Lidl finalist för hållbarhetsinitiativ

Lidl Sverige är en av finalisterna i kategorin Årets hållbarhetsinitiativ vid Dagligvarugalan 2019.
Tanken bakom utmärkelserna vid galan är att hylla de som står för initiativ som har en positiv inverkan på dagligvaruhandeln.

19 september genomförs Dagligvarugalan och i år är elfte året för galan.
I ett pressmeddelande inför galan påpekar LIdl att Lidl Sverige är en av de nominerade i kategorin Årets hållbarhetsinitiativ.

Det har Lidl blivit för sitt breda hållbarhetsarbete, skriver Lidl som också konstaterar att dess ambition är att bli branschledande inom hållbarhet och att hållbarhetsarbetet därför är en integrerad del av affärsmodellen.

– Det är väldigt roligt att se vårt arbete uppmärksammas, något som också ger oss extra energi att fortsätta det goda arbete som ligger bakom nomineringen. Nu håller vi tummarna för vinst, säger Johan Augustsson, Sverigechef Lidl.

Motivering bakom nomineringen
“Lidl står bakom många framgångsrika hållbarhetsinitiativ de senaste åren och ligger i framkant med målsättningen att utforma världens grönaste butiker och satsningar på fastigheter och hållbara transporter. I Visby byggs nu en av världens första NollCO2-certifierade och klimatneutrala butiker som banar väg för nya generationens handelslokaler. Samtidigt pågår ett nyskapande arbete med att minska matsvinnet och plastanvändningen. Lidl ligger ofta steget före och är en riktig banbrytare i arbetet för en hållbar dagligvaruhandel.”