Lidl förlorade tvist mot ny granne

By on 4 augusti 2017
21432070-lidl

Lidl tog strid och förlorade. Överklagade och förlorade igen.
Nu står det klart att Lidl förlorar – och att man får Orienthuset som granne på andra sidan vägen på Hisingen i Göteborg.

Mark- och miljööverdomstolen har nu slutligen avgjort tvisten mellan Lidl och Göteborgs orienthus.
I våras överklagade Lidl det tillfälliga bygglov som Göteborgs Orienthus fått för att bygga en ny butik på Ångpannegatan på Hisingen, på andra sidan gatan från Lidls butik.
Lidl hänvisade till att den nya butiken skulle få ”mycket långtgående konsekvenser för existerande handel och trafiksituationen i området”.

Mark- och miljödomstolen avfärdade dock Lidls överklagande men den tyska kedjan gick vidare till Mark- och miljööverdomstolen.
Den har nu avslagit Lidls överklagan och därmed kan Orienthuset börja bygga sin butik.

– Vi noterar att Mark- och miljööverdomstolen inte beviljade prövningstillstånd. Således står Mark- och miljödomstolens avgörande fast, konstaterar svenska Lidls chefjurist Thomas Iakovidis i gp.se vilket är Lidls enda kommentar.

Nu kan Göteborgs orienthus, grundat 1993, börja bygga sin butik och i GP konstaterar dess vd Nader Appasi att man hoppas på bra relationer.
– Nu vill vi ha goda grannrelationer med Lidl och alla andra aktörer på platsen, säger Appasi.

Göteborgs orienthus räknar med att behöva nyanställa 20 personer när den nya butiken står klar. Företaget har sedan tidigare en butik i Gamlestaden i Göteborg, runt 50 anställda och omsatte 2016 249 miljoner kr.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *