Lidl öppnar i Kista galleria

Lidl bygger vidare.
Kista galleria fyller på.
Under mitten av 2019 öppnar Lidl en butik i gallerian.

Det blir en butik på 1 400 kvadratmeter som Lidl öppnar i Kista galleria som därmed får sin tredje matvarubutik.
Sedan tidigare finns Ica Supermarket och Coop i gallerian men Lidl blir till antalet kvadratmeter störst med sina 1 400 sådana.

–  Vi har tittat på och utvärderat många butikslägen i Kista genom åren, därför känns det extra skönt att vi nu signerat ett av Kistas och Kista gallerias bästa lägen mot Jan Stenbecks torg, säger Lidls fastighetschef Jonas Strömvall.

Kista galleria siktar medvetet mot en större närhet inom dagligvaruhandel. Man har idag 18 miljoner besökare per år men räknar med betydligt fler på sikt.
Med de nya bostadsprojekt som finns kommer antalet människor inom gallerians upptagningsområde att öka med 54 procent fram till år 2030, enligt beräkningarna.

–  Större matbutiker i gallerian är starkt efterlängtade bland våra kunder och något vi har planerat för länge, inte minst med tanke på den växande befolkningen, säger Magnus Åkesson som är affärsområdeschef hos gallerians ägare Citycon.
– Vi genomför just nu en förändring av butiksmixen med starkare fokus på vardagsshopping och dagligvaror. Lidl är en viktig pusselbit i denna förnyelse.