Lidls första butik i Mölnlycke

Lidls första butik i Mölnlycke ska öppna våren 2022.
Lidl Sverige har tecknat avtal med bostadsutvecklaren Bo aktivt i Sverige AB.
Tillsammans utvecklar man ett nytt kvarter.

Lidls nya butik i Mölnlycke blir den första i kommunen.
Man har skrivit avtal med Bo aktivt i Sverige AB om att förvärva en fastighet mitt i centrala Mölnlycke och ska tillsammans utveckla ett nytt kvarter i kommunen.

– Vi har letat efter det rätta läget i Mölnlycke i flera år nu. När vi kom i kontakt med Bo aktivt och de berättade om sina planer att utveckla ett flerbostadshus med handel i bottenplanet, föll alla bitar på plats., konstaterar Lidls Sveriges fastighetschef Christoffer Wennergren.
– Detta i kombination med ett mycket gott samarbete med Härryda kommun gör att vi nu kan se fram emot att välkomna Mölnlyckeborna till ortens första  Lidl-butik.

Lidl förvärvar hela bottenplanet om totalt cirka 2 800 kvadratmeter, bestående av cirka 1 800 kvadratmeter butik och lager samt en kundparkering med cirka 40 parkeringsplatser. Bo aktivt ska utveckla våningsplan 2–4 till 87 moderna och exklusiva bostadsrättslägenheter för de som är 55+, där de boende även kommer att ha tillgång till en wellnessavdelning med gym, pool, bastu samt en inglasad atriumgård.

– Att Lidl väljer att etablera sin första butik i Mölnlycke och Bontop är vi mycket glada över, säger Ulf Spennare, vd för Bo aktivt i Sverige AB.
– Det höjer attraktiviteten i området såväl som i Bontop. Nu ser vi fram emot produktionsstarten och att tillsammans med Lidl bygga detta fantastiska projekt.

Den nya butiken ska börja byggas vintern 2019 och väntas öppna våren 2022.