Lidls gröna butik i Växjö finalist till BREEAM Awards 2017

By on 23 januari 2017
8391b2a0a72140e6_400x400ar

Lidl Sveriges nyaste och grönaste butik är en av finalisterna i BREEAM Awards 2017. I internationell konkurrens har Lidls butik tagit sig till topp fem av alla nya retailbyggnader som utvärderats av det internationella miljöcertifieringssystemet.

– Vi på Lidl Sverige är oerhört glada och stolta över att vår nya butik i Växjö är en av finalisterna. Det är ett kvitto på att vårt målmedvetna arbete med hållbara butikslösningar gett resultat. Ekozoner, solceller, laddstolpar för gratis laddning av kunders elbilar och elcyklar samt reseinformationstavla i butiken är några konkreta exempel. Butiken representerar dessutom vårt helt nya butikskoncept med starkt fokus på en förhöjd kundupplevelse och helt moderniserade personalutrymmen, säger Johan Augustsson, fastighetsdirektör Lidl Sverige.

BREEAM Awards galan äger rum den 7 mars i London. Övriga nominerade i kategorin nya retailbyggnader är bidrag från Kina, Storbritannien och Spanien.

– På Lidl Sverige har vi höga ambitioner och vill vara branschledande inom hållbarhet. Vår gröna butik har väckt uppmärksamhet för sin hållbara profil i Sverige och det är glädjande att vi även i internationell konkurrens står oss starka, säger Johan Augustsson, fastighetsdirektör Lidl Sverige.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *