Löfbergs in i Humm Europe

Löfbergs blir delägare i Humm Europe.
Kafferosteriet i Karlstad köper en minoritetspost i Gävle-företaget som säljer Humm Kombucha.

Det handlar om en minoritetspost när Löfbergs köper in sig i Humm Europe.
Det Gävle-baserade företaget producerar och säljer Humm Kombucha, som är ett av de ledande varumärkena på marknaden.

– Ett spännande bolag med goda förutsättningar att växa till något riktigt stort. Vi ser fram emot att vara med på resan. Investeringen är ett led i vår satsning att nå nya konsumenter med fokus på välmående och hälsa, säger Lars Appelqvist, vd på Löfbergs.

– Det känns väldigt positivt att vi fördjupar relationen till Löfbergs. Det är en etablerad aktör som delar våra värderingar. Löfbergs tillför kompetens som stärker oss och vårt erbjudande, och som gör att vi har ännu bättre möjligheter att fortsätta vinna mark, säger Patrick Caraffa, vd på Humm Europe.

Humm Kombucha grundades i USA 2009. Humm Europe AB byggde hösten 2017 en ny, modern produktionsanläggning i Gävle. Här tillverkas ekologisk Kombucha, ett fermenterat te, för den svenska och europeiska marknaden.

Löfbergs har varit säljpartner till Humm Europe sedan 2018. Till en början gällde uppdraget svensk dagligvaruhandel, nyligen utökades uppdraget att även omfatta Out of Home-marknaden, det vill säga hotell, restauranger och kaféer.
– På sikt kan samarbetet utökas till andra områden och marknader i Europa, säger Lars Appelqvist.

För Löfbergs är investeringen en del i storsatsningen på det snabbväxande Ready To-segmentet. 2018 bildade Löfbergs ett nytt affärsområde med fokus på On the go-produkter. Planen är att växa både organiskt och genom förvärv.
– Humm kombucha kompletterar vårt sortiment av kalla drycker som Ice Coffee, Cold brew och Caffein water. I januari 2018 förvärvade vi dessutom Superbonobo med ett sortiment av rawbars och andra ekologiska mellanmål och snacks, säger Lars Appelqvist.