Mathem vidgar sin marknad

By on 9 February 2018

Mathem har hittat en ny målgrupp.
Det handlar om kommunernas hemtjänst.
Så här långt har Mathem tecknat ett tiotal avtal med olika kommuner och fler är på gång.

Ett stort antal kommuner har ekonomiska och logistiska problem när det gäller de äldres mat i den kommunala hemtjänsten.
Fler och fler kommuner väljer att låta de äldre handla mat via nätet istället för att, som tidigare, låta kommunal personal handla i butik till de äldre.

Kommunerna ser möjlighet att tjäna pengar och frigöra personal genom att styra matinköpen till nätet och för Mathem har det så här långt inneburit ett tiotal avtal med kommunala motparter och fler är på väg.

– Det är ett komplement till våra tjänster, helt enkelt. Ingen jättestor del, säger Mathems vd Tomas Kull till ehandel.se.
Enligt Tomas Kull är det enligt avtalen kommunerna som normalt står för leveranskostnaden men att det i vissa fall förekommer att de äldre också får stå för den.

Det är den andra nyheten på kort tid när det gäller Mathem och en breddad marknad.
I början av december stod det klart att man inledde ett samarbete med Clas Ohlson där man via Mathems plattform ska kunna beställa delar av Clas Ohlsons sortiment.

I samband med avtalet köpte Clas Ohlson aktier för 221 miljoner kr i Mathem i nyemitterade aktier och blev då Mathems fjärde största ägare.
Grundarna Tomas och Karolin Kull, som startade Mathem 2006, finns bland ägarna sedan tidigare liksom bland andra riskkapitalbolaget Verdane och HM-chefen Karl-Johan Persson.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.