fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

Matlust klimatsmartast i Almedalen

By on 6 July 2018

Klimatsmartast i Almedalen?
Matlust från Södertälje.
Och det var andra året i rad man prisades under Almedalsveckan.

För andra året i rad fick Matlust pris i Almedalen.
Förra året fick man priset och titeln ”Årets Mälardarling 2017”.

I året vann man tävlingen ”Almedalens klimatsmartaste mat”.
Vinnaren korvades vid eventet ”Framtidens hållbara matsystem – ärtigt, smart och gott” där den prisvinnande Södertäljerullen och Gotlandsrullen serverades.

Aftonbladet var förra årets vinnare och därför utspelade sig prisceremonin i dess tält under torsdagen.
Bakom priset finns WWF, Naturskyddsföreningen, Greenpeace, Djurens rätt, Medveten konsumtion, Svensk mat- och miljöinformation, Vegonorm, Ekoguiden, Fores, Push Sverige och Carboncloud.

– Med främst växtbaserad mat och med fokus på närproducerade och ekologiska ingredienser har vinnaren på ett inspirerande sätt kommunicerat hur man kan äta för planetens bästa. Vinnaren har även använt sig av mat som annars skulle slängas, så kallad “fulmat”, samt valt att helt skippa engångsartiklar, löd juryns motivering till att kora Matlust.

– Fantastiskt roligt, konstaterade Sara Jervfors som är projektchef för Matlust och dessutom kostchef i Södertälje kommun.
Södertäljerullen och Gotlandsrullen har man skapat tillsammans med ekokocken Luqaz Ottosson för att visa hur god mat det går att göra på hållbara och växtbaserade varor.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.