fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

Max lanserar växtbaserad burgare

By on 23 May 2019

Nu duggar de växtbaserade burgarna tätt.
23 maj är datumet då Max lanserar sin.
Det handlar om den egenutvecklade Delifresh Plant Beef.

Max som tidigare profilerat sig starkt inom klimatkompensation och hållbarhet tar nu ett steg till.
23 maj är lanseringsdag för den egenutvecklade burgaren Delifresh Plant Beef som – liksom tidigare varianter vi sett hos olika producenter – sägs se ut som och smaka som kött men är gjord på alternativ.
Max innovation är gjord på växtbaserat protein och är en svensk innovation som gjorts under ledning av chefskocken Jonas Mårtensson.

– Jag har provat alla kända produkter världen över i den här kategorin, Max Delifresh Plant Beef är best in class, säger Claes Petersson som är vice vd hos Max burgers och möjligen inte helt objektiv…
– Vårt mål är att alla köttätare ska känna att de fortfarande kan äta en grymt god ”köttburgare” utan att det faktiskt är kött, säger Petersson.

Det är ett 3,5 år långt arbete med att ta fram ”en köttburgare utan kött” som nu kröns med lanseringen.
– Arbetet med att kunna erbjuda våra gäster ett växtbaserat köttsubstitut inleddes i samband med att vi lanserade första delen av Green-familjen i januari 2016, berättar Jonas Mårtensson, chefskock hos Max.
– Vi påbörjade jakten efter ett alternativ som skulle passa för Max meny, men märkte snart att ingen av produkterna uppfyllde våra krav.

Från och med den 23 maj kommer man kunna äta Delifresh Plant Beef burgaren på alla Grand Deluxe-alternativ hos Maxgenom att helt enkelt byta ut nötköttsburgaren.
Även kampanjburgaren Spicy Avocado som gör comeback på menyn under sommaren kommer att finnas i fyra varianter; svenskt nötkött, svensk kyckling, halloumi eller med vårt nya växtbaserade kött Delifresh Plant Beef.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.