Mellanmålet alltmer i centrum

Tio miljoner mellanmål per dygn.
Ur flera synvinklar kommer mellanmålet att stå i centrum under 2019.

Tio miljoner mellanmål per dygn.
Ett faktum som kan kombineras med ett annat – att vi relativt ofta ersätter även ett ”större mål” med ett mellanmål.

Under hösten lanserades Arla & More som flera små goda mål baserade på en laddning av havre, bovete och korn.
– Svenska förknippar hälsa med att äta varierat, att ha balans i livet och att undvika socker och tillsatser, förklarade då Louise Helén hos Arla foods AB bakgrunden.

I kölvattnet av diskussionen kring matvanor, hållbarhet, gamla och nya proteinkällor och annat har mellanmålet fått en ny roll i sammanhanget och i diskussioner kring hur vi äter och ska äta.

Tio miljoner mellanmål per dygn innebär att måltidstypen är av så stor betydelse att det har betydelse för hela folkhälsan vad vi äter och inte äter.
Därför växer betydelsen av näringsinnehållet och ”nyttigheten” i vad vi fyller våra mellanmål med – och vikten av att det inte bara blir något ”on the go”…