fbpx
Vill du medverka i vår inlaga Grill & Kalla Drycker? Kontakta annons@butikstrender.se Sista materialdag 4 april.

Mindre kött men mer svenskt

By on 7 september 2018

Förra året sjönk svenskarnas köttkonsumtion med 2,6 procent.
Första halvåret i år fortsätter minskningen.
Trösten för svenska producenter är att vi är mer angelägna om att äta svenskt.

2017 minskade den totala förbrukningen av kött i Sverige med 2,6 procent.
Det var den största årsminskningen sedan 1990 och första halvåret 2018 fortsätter samma trend.

Den kan till och med innebära att vi får en lika stor eller större minskning av köttätandet i år.
Första halvåret i år har vi minskat förbrukningen med ytterligare 1,5 procent.

Samtidigt är det uppenbart att vi blir mer medvetna om att prioritera svenskt kött.
Andelen svenskt nötkött av den totala förbrukningen ökade till 54,9 procent första halvåret i år.

Allt detta är enligt Jordbruksverkets statistik och hos verket konstaterar man att det främst är svenskt kött som vi drar ned på utifrån trender som närproducerat och miljömässig hållbarhet.
Att vi äter mindre mängd djur allmänt förklarar man med att fler lockas av vegotrenden och att andraändrar matvanor till följd av klimatfrågan och av etiska skäl.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.