Minskade matsvinnet med 60 procent

By on 28 september 2017

Inför årets säsong signalerade Skara sommarland krafttag mot matsvinnet.
Redan under första året lyckades man minska det med 60 procent.
Nu fortsätter satsningen inför 2018.

285 000 gäster besökte Skara sommarland denna sommar. Det stora antalet har gjort att nye vd:n Janne Nilsson ansett det extra viktigt med krafttag kring matsvinn, återvinning och källsortering.

Det har gett resultat direkt.
Det brännbara avfallet har minskat med 25 procent – vilket motsvarar ungefär 35 ton avfall – och när det gäller matsvinnet är satsningen ännu mer framgångsrik.

Inför säsongen hade man en snittsiffra på att det för varje besökare slängdes cirka 100 gram mat. I augusti var siffran nere på 40 gram och 60 procent av matsvinnet hade man alltså fått bort.

Att vi jobbar med nöje betyder inte att vi inte tar ansvar i allvarliga frågor. Tvärtom tror jag våra gäster kan slappna av och njuta av sitt besök, om de känner att vi gör bra saker bakom kulisserna, säger Skara sommarlands vd Janne Nilsson.
–  Vi har en gemensam ambition vad gäller hållbarhet inom hela koncernen och jobbar för att göra största möjliga intryck till minsta möjliga avtryck, konstaterar han.3891560-leftover-food

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *