fbpx
Vill du medverka i vår inlaga Grill & Kalla Drycker? Kontakta annons@butikstrender.se Sista materialdag 4 april.

”Nödvändigt äta mindre mängd kött”

By on 8 januari 2019

World Economic Forum varnar för köttkonsumtionens allvarliga konsekvenser för global hälsa och klimat.
Vid sitt toppmöte i Davos ska man samla aktörer ur livsmedelsindustrin för att diskutera alternativ till kött.

Produktionen av nötkött står för 25 procent av alla livsmedelsrelaterade utsläpp av växthusgaser, enligt siffror från 2010 som World Economic Forum nu presenterar.
I nya rapporten ”Alternative Proteins” drar WEF slutsatsen att en minskad konsumtion av kött och framförallt nötkött kan minska utsläppen av växthusgaser drastiskt och rädda miljontals liv.

Enligt rapporten skulle 2,4 procent av alla globala dietrelaterade dödsfall kunna undvikas om folk prioriterade andra proteinkällor än nötkött.
I de rika länderna och medelinkomstländerna skulle andelen klättra till fem procent.
– De mest positiva effekterna finns i rikare länder, där konsumtionen av nötkött är hög och där det finns särskilda fördelar med att konsumera mer fibrer, hävdar man i studien.

Enligt World Economic Forum är syftet med studien är att driva diskussioner under kommande toppmöte i Davos.
Det mötet genomförs 22-25 januari och då samlar WEF för första gången företag och miljöorganisationer för att diskutera alternativ till kött.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.