fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

Nominerad till Årets ekobutik

By on 7 December 2018

Hemköp Telefonplan i Stockholm är nominerad till utmärkelsen Årets ekobutik.
– Fantastiskt kul, konstaterar butikscheferna Denise Ekman och Erik Johansson.

”Med en frukt- och gröntavdelning utöver det vanliga, tillgängliggör butiken svenska ekologiska frukter och grönsaker åt konsumenterna”.
Så lyder motiveringen när Hemköp Telefonplan i Stockholm blivit nominerad som en av tre butiker i kategorin Årets ekobutik inför Ekogalan 31 januari på Grand.

— Våra kunder är drivna med ett stort intresse för miljöfrågor och önskar därför ett brett ekologiskt utbud. Vi lyssnar på våra kunder och tillgodoser deras behov, här är frukt och grönt en stor del, säger Ove Ekman, köpman på Hemköp Telefonplan.
Det visar sig, inte minst, i att butikens ekoandel ligger på drygt 14 procent.

— Det känns fantastiskt kul att vi har blivit nominerade! Vi upplever att våra kunder ser till ett större perspektiv än enbart ekologiskt idag och att även andra aspekter inom miljö och klimat, transporter, närodlat och svenskt har fått mer fokus, konstaterar butikscheferna Denise Ekman och Erik Johansson.
— Den kraftiga ökningen av ekologiskt vi tidigare sett har stannat av lite. Våra kunder uppskattar att vi är lyhörda och uppmärksamma på vad de efterfrågar gällande sortiment. Vi tycker om att haka på trender och utvecklar ständigt vårt sortiment, berättar de.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.