Nu är även Kalles kaviar miljömärkt…

By on 23 May 2017
930377-cows-in-pasture

Allt fler svenskar vill köpa allt mer hälosamt och hållbart.
Nu kan de med gott samvete lägga Kalles kaviar i varukorgen.
Orkla meddelar att hela Kalles kaviar-sortimentet nu är MSC-certifierat.

MSC-certifiering är som bekant den marina miljömärkningen vi har för att veta att det vi tar ur hav och sjöar tas på miljömässigt korrekt vis.
Under 2016 blev hela Kalles kaviar-sortimentet MSC-certifierat, meddelar Orkla Foods i sin hållbarhetsrapport för 2016.

Orkla Foods kan, naturligtvis, redovisa fler milstolpar – och kanske ännu större – än så för 2016.
Genom att jobba för mer hälsosamma produkter minskade Orkla under 2016 mängden tillsatt socker med 90 ton och saltmängden med 30 ton.
Företaget lanserades naturbetesbiffar till restaurangmarknaden, ökade försäljningen av Krav-märkt med 31 procent, ekologiskt produkter med 37 procent och MSC-märkta med 8 procent.

Dessutom har man infört förnybar energi på alla sina nio anläggningar samt på huvudkontoret i Malmö, det mesta för övrigt från Orklas eget vattenkraftverk.
– som en av Sveriges största aktörer i livsmedelsbranschen kan vi verkligen göra skillnad. Vi har fantastiska möjligheter att påverka men vi har också ett ansvar att vårda och utveckla förtroendet för oss som företag och för våra produkter, säger Agneta Påander, CSR-direktör hos Orkla Foods Sverige.

Orkla Foods har som vi andra noterat att svenskarna vill ha mer hållbara produkter när det gäller mat och dryck. Målet är att koncernen ska öka den årliga försäljningen av sådana produkter med 5 procent men under 2016 ökade man med det dubbla, hela 10 procent.
Orkla Foods, med varumärken som Abba, Kalles, Felix, Bob, Ekströms med flera, omsätter cirka 5 miljarder årligen och har cirka 1 500 anställda i Sverige.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.