Nu är Hemköp City invigt

By on 29 augusti 2017
prev1

Vegetarisk skeppshandel?
Kanske det.
Hemköp City i Stockholm är i vilket fall kedjans nya flaggskepp – och satsningen på vegetariskt är intensiv.

24 augusti, var det dags.
Hemköp invigde sin nya flaggskeppsbutik Hemköp City under Åhléns City i Stockholm med pompa, ståt och mycket stolthet.

– Det här är startskottet för en ny inriktning för Hemköp, sade Thomas Gäreskog, vd för Hemköp.
– Vi vill uppmuntra till mer hållbara val och ser att vi som kedja har ett stort ansvar i detta och där är vegetarisk mat en viktig del, konstaterade Gäreskog.
– Hemköp vägleder och inspirerar så att flera vågar prova.

Det gör man bland annat genom att placera de vegetariska alternativen bredvid köttprodukter som köttbullar, köttfärs och leverpastej.
Bakgrunden är en färsk undersökning från Hemköp som visar att 27 procent av svenskarna skulle välja mer vegetariskt om det fanns sådana alternativ bredvid animaliska produkter i butikerna.

Under hösten och med start i Hemköp City genomför därför Hemköp detta initiativ med vegetariska varor i köttdisken i ett flertal butiker i Stockholm under hösten 2017.
Tanken är sedan att med kundernas reaktioner som måttstock rulla ut satsningen i fler butiker runt om i Sverige.

Hemköp City är en klassisk butik som totalrenoverats och blivit ljus, fräsch och inbjudande. Eget konditori, kockar som arbetar för att fylla butiken med färdigmat och blomavdelning med egen florist samt en fisk- och delidisk för att ge en saluhallskänsla är några av ingredienserna i satsningen.

Komplett blir våningsplanet inom en månad då ena grannen till Hemköp City blir Urban Deli och andra grannen Systembolaget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *