Nu är raketosten tillbaka

Kavli raketost är en ikon.
Nu är den tillbaka.
40 års tjat och önskningar har gett resultat.

Ja, så är det faktiskt. 50-, 60- och 70-talens ikonprodukt, Kavli raketost, försvann ur butikshyllorna 1979.
Men nu relanserar Kavli den under en begränsad period, i modern tappning men med den ursprungliga designen.

Mjuk Raketost är baserad på samma grundrecept som den klassiska raketosten. Den har en fetthalt på 10% och är smakmässigt väldigt lik originalet. Den stora skillnaden är såklart att den är mjukare. Nyheten tillverkas i Älvsjö utanför Stockholm och säljs i en ståtub.

– Det känns väldigt roligt att lansera Kavli mjuk raketost som är en nostalgisk flirt med vår klassiska raketost. Nu hoppas vi att den åter får ta plats på frukostbordet och skapa nya minnen för framtiden, säger Annika Skardal hos Kavli.

Raketosten introducerades 1947 och var då en mjukost förpackad i ett vaxat papprör där osten knuffades upp och skivades med ett tillhörande snöre.
Den färgglada designen och namnet som passade efterkrigstidens gryende optimism gjorde osten till en succé. Under 32 år fram till 1979 var den en del av det svenska folkhushållet.

– Vi vill tacka våra konsumenter som hållit minnet av raketosten vid liv, i sociala medier finns till exempel grupper som enbart talar om den. För fansen hade det varit fint att lanserat Kavli raketost precis som den såg ut 1979 då den försvann, med det är tyvärr inte möjligt idag. Vi hoppas många kommer att uppskatta den klassiska smaken ändå, avslutar Annika Skardal.