fbpx
GLAD PÅSK! Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

Nu kommer 24-timmarswhiskyn

By on 1 February 2019

Väl utvalda ekfat? Lagring i rätt temperatur ett antal år och lätt rullad en gång i kvartalet?
Glöm det.
Nu kommer whiskyn som är klar på – 24 timmar…

Det är, inte helt oväntat, ett amerikanskt bolag – San Francisco-baserade Endless West – som gör lag i saken och slutar med det där mångåriga lullandet med whiskylagring i ekfat och långsamt mognande smaker och dofter.

De har kapat de många åren till – 24 timmar!
”Whiskyn” (som det känns mer rätt att skriva) började säljas till utvalda barer och återförsäljare under slutet av 2018.

”Glyph”, som drycken heter, lagras i 24 timmar och tillverkas i ett laboratorium.
Smaken får den från molekyler som hämtas från plant- och jästextrakt och man beskriver en av många fördelar med att kostnaden för produktion och lagring sjunker drastiskt.

Företaget bakom ”Glyph” har dragit in motsvarande drygt 100 miljoner kr i riskkapital och hävdar att deras dryck är lika bra som whisky. Minst.
Endless Wests vd Alec Lee jämför i Wall Street Journal sin dryck med – elektronisk musik.

– Ett tag avskydde folk idén att det gick att göra konst med en dator. ‘Vad kommer hända med alla artister?’ Men nu är de sakerna konst och det finns fortfarande folk som spelar fiol, säger han till tidningen.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.