Nu lanserar Ica folke(s) ost

By on 12 september 2017
adb86ea863bbe9f5_800x800ar 2

Från greve och präst till folket.
Typ.
Nu lanserar Ica ny svenska hårdosten Folke.

Namnet?
Folke.
Motiveringen?
”Tidigare klassiska svenska ostar har namn som för tankarna till präster och adel. Nu är det dags för osten som passar alla folk. Osten för alla heter Folke”.
Platsen?
Icas kundtidning Buffé.
Där utlystes tävlingen där uppgiften var att namnge en ny svensk hårdost och det vinnande bidraget var alltså det som ansåg tiden vara mogen att ta klivet från vip-logernas Prästost och Grevé till det mer ståplats-passande Folke.

Nu är den här, tillverkad av enbart svensk mjölk och producerad i samarbete med Norrmejerier.
För ett år sedan startade Ica en omläggning av mejerisortimentet med ambitionen att öka andelen svensk råvara och samtidigt skapa avsättning för mer mjölk från svenska mjölkbönder. Folke är en del i den ambitionen.

– Genom att lansera en svensk ostsort med ny smak hoppas vi öka intresset för svenska hårdostar, säger Ica Sveriges kategorichef Dan Jacobson.
– Genom osten Folke tar vi den svenska osttraditionen vidare och stödjer samtidigt svenska bönder. För att producera ett kilo ost krävs cirka tio liter mjölkråvara vilket gör att ost är ett bra sätt att öka avsättningen för svensk mjölk, konstaterar Josefsson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *