Nu transporteras pantat inte pantat längre

By on 20 juli 2017
3504239-returflaska-pantas-i-automat

Pantade burkar och flaskor transporteras numera klimaträtt.
När våra returer nu körs från dagligvaruhandeln med förnybart bränsle minskar växthusgaserna i sammanhanget med 80 procent.

Att tänka miljövänligt och klimaträtt sprider sig genom hela dagligvaruhandeln i allt snabbare takt.
Att ta emot burkar och petflaskor har länge varit en del av miljötänket. Under 2016 pantades cirka 1,8 miljarder burkar och flaskor och allt som tas om hand här transporteras till Pantameras fabrik i Norrköping för att återvinnas.

Mer än 95 procent av alla burkar och flaskor som kommer till Pantamera kommer via affärernas pantautomater och hämtas upp i lösvikt för att sedan köras till mellanlager och sedan lastas om i stora volymbilar för transport till Norrköping.
Transporterna är omfattande och varje år kör Pantamera på det här viset 100 varv runt jorden eller cirka 400 000 mil.

Nu har Pantamera sedan 2015 genomfört en omställning av sina transporter av det vi pantar till förnybara drivmedel.
Idag är alla transporter hos Pantamera fossilfria.
– Idag rullar panten på det förnybara miljöbränslet HVO eller biogas i hela landet. I samband med att vår logistiklösning nu är implementerad i Jämtland är alla transporter som vi själva kontrollerar helt fossilfria, vilket är en fantastisk miljöbesparing, säger Bengt Lagerman hos Pantamera.
– Det känns bra att kunna bidra till ett hållbart samhälle genom att återvinna alla burkar och flaskor som kommer till vår anläggning i Norrköping. Nu när våra transporter är fossilfria blir den totala miljövinsten ännu större, säger Lagerman till dagenshandel.se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *