fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

Ny digital chef hos Ica

By on 23 May 2019

Jan Prokopec är ny digital chef hos Ica-gruppen.
Han har tidigare jobbat hos Schibsted och varit vd för Blocket.

Tjänsten som digital chef, på nutidssvenska CDO, innebär bland annat ett ansvar för hur Ica-gruppens digitala utveckling ska se ut och om att identifiera möjligheter mellan bolagen i gruppen.
Dessutom innehåller jobbet en ansvar för innovationshuben Icax, koncernens funktion för artificiell intelligens och utvalda utvecklingsprojekt som berör flera av dotterbolagen inom koncernen.

Det jobbet går nu till Jan Prokopec när hittillsvarande innehavaren Peter Muld får ett arbete som chef för strategier, nya affärer och digital transformation hos Ica Sverige.
Jan Prokopec har tidigare jobbat inom Schibsted-koncernen och varit vd för Blocket.

– Det är nu tre år sedan vi införde CDO-funktionen, som gett oss betydligt mer kraft till att använda tech för att förbättra och bredda vårt kunderbjudande samt skapa synergier mellan bolagen, säger Ica-gruppens vd Per Strömberg.
– Vi är nu mycket glada över att ha rekryterat Jan för att ta över ledarskapet in i nästa fas, med sin mycket relevanta bakgrund och gedigna erfarenhet av att verka såväl i snabbväxande, helt digitala verksamheter som i större koncerner.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.