fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

Ny teknik återvinner mer plast

By on 14 December 2018

Tyska Basf, ett av världens större kemiföretag, meddelar nu att man för första gången använt kemiskt återvunnen plast i tillverkningen av nya produkter.
Enligt företaget kan den nya tekniken kraftigt öka mängden återvunnen plast.


Genom att använda kemiskt återvunnen plast i tillverkningen av nya produkter främjar Basf återvinning av plastavfall som annars varit svårt att återvinna, hävdar man och skriver att tekniken är storskalig och skapar möjligheter att kraftigt öka mängden återvunnen plast.

Enligt Basf kan man jämföra tekniken med kretsloppet för metall där metallförpackningar smälts om för att bli nya förpackningar eller andra nya metallprodukter.

Via detta projekt – Chemcycling – bryter nu Basf ny mark inom återvinning av plast, hävdar man.
Basf har nu för första gången tillverkat produkter skapade ur kemiskt återvunnet plastavfall.

– En ansvarsfull användning av plast är avgörande för att lösa världens avfallsproblem. Detta gäller såväl företag som institutioner och konsumenter. Med kemisk återvinning vill vi göra ett betydande bidrag till att minska mängden plastavfall, säger Dr. Martin Brudermüller, styrelseordförande och Chief Technology Officer (CTO) hos Basf. – Med vårt ChemCycling-projekt använder vi plastavfall som en resurs. På detta sätt skapar vi värde för miljön, samhället och ekonomin. Vi har gått samman med partners över hela värdekedjan för att skapa en fungerande cirkulär modell, säger Brudermüller.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.