Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Ny teknik mäter temperaturer

Automatiserad temperaturbevakning – istället för den manuella mätning i kylar och frysar som många fortfarande gör.
Det handlar om nya tjänster från Epishine och Temponline.

I tusentals livsmedelsbutiker i Sverige kontrollerar man dagligen temperaturen i kylar och frysar manuellt, skriver solcellsföretaget Epishine i ett pressmeddelande.
Det vill man ändra på.
I samarbete med Temponline erbjuder Epishine digital temperaturbevakning i ett samarbete där man får bort batterier i butikssensorer.

De sensorer som övervakar temperaturen i frys- och kyldiskar kommer i samarbetet med butik att förses med Epishines solceller som genererar sin elektricitet med hjälp av inomhusljus.

Med Temponlines lösning får butikerna tillgång till automatiserad temperaturbevakning i kylar och frysar och samarbetet med Epishine erbjuder energilösningen.
– Våra tunna och formbara solceller är optimerade för att maximera energiupptagningen från inomhusljus. Det innebär både en kostnads- och tidsbesparing, då solcellerna dels är billigare än batterier, dels inte behöver bytas ut som batterier behöver, förklarar Mattias Josephson, vd för Epishine.

– Med solcellsdrivna sensorer får vi ett mer hållbart och starkt erbjudande och vi vet att det finns ett stort behov hos mindre företag som hanterar livsmedel. Vår lösning innebär att de kan plocka bort ett av alla måsten i vardagen, manuell temperaturmätning av kylar och frysar, påpekar Temponlines vd Jens Jensen.

I början av mars installerades de första fältprototyperna hos ICA Nära Marcus i Väderstad.
– För oss innebär detta helt klart en besparing av både tid och resurser. Dessutom är det spännande att få ta del av en ny teknik som hjälper oss, säger Marcus Andersson på ICA Nära Marcus.

SENASTE NYHETERNA

Fler nyheter nedanför!

powered by Typeform

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Fler nyheter.

Havrefralla nyhet från Fazer

När nio av tio svenskar äter för lite fullkorn kommer Fazer med nya Havrefralla där 51 procent av spannmålet består

Vi var på Ostfestivalen

Butikstrender besökte den sjunde upplagan av Ostfestivalen på Münchenbryggeriet i Stockholm. Tre mejerier vann guldmedaljer för sina ostar och totalt

Lidls nya dubbelt certifierad

Lidl bygger just nu vad man beskriver som världens första klimatneutrala livsmedelsbutik. Det sker på Gotland, butiken öppnar i år

Framtidstron tillbaka – lite…

Framtidstron i handeln återhämtar sig något, konstaterar Svensk handel i sin barometer där man påpekar att de förväntningarna ökar både

Stark öppning för handeln

Dagligvaruhandeln har inlett 2020 alldeles utmärkt. Januari bjöd på en tillväxt på 5,3 procent och även efter justering för kalendereffekten

Publikfavorit på Ostfestivalen

Hallands himmel. Godast på Ostfestivalen 2020. Detta enligt publiken som placerade osten från Arla som nummer 1, två år efter

Snabbgross öppnar i Jönköping

Nu på torsdag öppnar Axfood snabbgross i Jönköping. Det innebär en liten milstolpe då det är kedjans 25:e butik och

Så äter vi klimatsmart år 2030

Vi kommer att äta allt mer klimatsmart under de närmaste 10 åren. Nya växtbaserade proteinkällor och mindre svinn i matlagningen

E-handelsplaner splittrar politiker

Bevara oersättlig jordbruksmark eller bygga för en stor mängd nya jobb? Det är frågan i Ängelholm där ett nytt e-handelsområde

Hyfsad start för Clas Ohlson

Clas Ohlson ökade sin försäljning i Norden med 4 procent under januari 2020. Totalt ökade försäljningen med 1 procent och

Växtbaserat och Tex Mex

Livsmedelsföretaget Paulig, med bland annat varumärkena Santa Maria och Risenta, satsar på internationell tillväxt. Växtbaserat protein är en viktig del

Svenskodlad ärta i framtidsprojekt

På naturbruksskolan Sötåsen i Töreboda provar man att laga maträtter på gråärt (se bild), som under 1800-talet konkurrerades ut av

Online videos

NYHETSBREV.

- FEM snabba
- Varje vardag
- Vid lunch