fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

Öppnar kryddmarknad i Solna

By on 15 March 2019

29 mars öppnar Santa Maria sin nya kryddmarknad.
Det gör man i Mall of Scandinavia i Solna.
Santa Maria vill möta konsumenten på ett nytt sätt.

En 30 kvadratmeter stor kryddmarknad i Mall of Scandinavia är alltså Santa Marias nya sätt att fungera som en inspirationsplats.
Tanken är att man ska kunna uppleva kryddor på ett nytt sätt i detta pop up-koncept som finns på plats till och med 26 maj.

Peppar & Chili blir det inledande temat där bland annat det mexikanska köket och pepparns historia står i centrum. Därefter kommer påsken med fokus på lamm och sill- och snapskryddning.
Denna följs av ett grilltema och två veckor ägnas därefter åt färska och torkade örter.

På plats i kryddmarknaden kommer du förutom inspiration och provsmakning kunna ta del av mindre kryddutbildningar tillsammans med Santa Maria-representanter.

– Att gå förbi ett kryddstånd på en torgmarknad i Indien och att passera kryddhyllan i en svensk matbutik är två helt olika upplevelser, konstaterar Paulig foods kommunikationschef Eva Berglie.
– Att känna alla kryddofter och att ges möjligheten att provsmaka och uppleva skillnaderna mellan kryddor och kryddor är någonting som inspirerar och ger nya insikter. Det vill vi kunna erbjuda våra konsumenter.

För att ytterligare höja inspirationsnivån i kryddmarknaden kommer kocklandslaget att finnas på plats utvalda lördagar och bland annat bjuda på smaksensationer.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.