fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

Örebro först ut för nya Netto

By on 1 November 2018

Idag, 1 november, öppnar Netto sin nya butik i Tybble, Örebro.
Det är första testbutiken i Nettos 3.0-koncept – och man får testa konceptet i en tuff omgivning…

Örebro är alltså först ut när Netto nu satsar på ett nytt koncept, benämnt Netto 3.0.
Butiken i Tybble blir en första testbutik för det nya formatet som Sverige-vd:n Anders Wennerberg (bilden) är nöjd med.

– Netto har tagit fram ett nytt formspråk, vilket tillsammans med praktiska förändringar erbjuder kunden en helt ny butiksupplevelse, säger Anders Wennerberg.
– Bland annat har butiken ett nytt kundvarv och ny butikskommunikation som gör det lättare att hitta rätt varor. Dessutom satsar vi på förändringar inom sortiment, framför allt inom butikens färskvaruavdelning.

Det finns också en förklaring till att det blir Örebro som är först ut, säger Anders Wennerberg.
– Vi valde Örebro eftersom Netto redan idag är starka i södra Sverige. Våra planer framåt innebär att vi vill växa i Mellansverige och då är Örebro strategiskt rätt plats för oss att visa Nettos nya ansikte för svenska konsumenter, anser han.

Netto får dock en tuff uppgift när det gäller den nya butiken som öppnar i den lokal där Ica Nära slog igen 15 mars 2017 efter att ha haft långvariga lönsamhetsproblem.
Örebro universitet finns visserligen i närområdet med tusentals studenter men det gör också en Ica Maxi, en Stora Coop och en Willys i fullformat – så nog får Nettos nya koncept chansen att visa om det håller vad man lovar…

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.