fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

Organic Food Fair åter i Malmö

By on 9 August 2018

I mitten av november är det dags igen.
Då återvänder Nordic Organic Food Fair till Malmömässan.
– Vi är glada över att vara tillbaka, säger portfolio director Fiona Allen.

14-15 november är det dags för de två eventen Natural Products Scandinavia och Nordic Organic Food Fair att öppna portarna på Malmömässan dit man alltså återvänder.

– Vi är glada över att ännu en gång kunna hålla dem på Malmömässan i november och då denna fantastiska bransch fortsätter att växa kommer mässorna 2018 att bli större än någonsin, säger Fiona Allen hos arrangörerna.

Det är också en bransch som växer kraftigt i Norden där viljan att köpa ekologiskt och satsa på en hållbar livsstil breder ut sig allt snabbare.
Färska siffror från Ekoweb visar att marknaden för ekologiska livsmedel ökade med 9,3 procent i Sverige 2017 då försäljningen nådde 28 miljarder kr.

Även inom naturlig och ekologisk kosmetika var tillväxten stor i Sverige 2017 då tillväxten i den sektorn landade på hela 22,2 procent och man tror att den här utvecklingen kommer att bli än mer markant de kommande fem åren.

Därför tror också Fiona Allen på stora och intressanta mässor i Malmö 14-15 november med 100 fler utställare och två nya temaområden.
– Många av dessa utställare deltar inte på någon annan mässa i Sverige, berättar Fiona Allen som konstaterar att mässorna blir de ”största och mest varierade hittills” med mer än 500 utställare.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.