fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

Orkla bygger nytt storlager i Kumla

By on 3 September 2018

En förutseende företagsledning för nästan 50 år sedan.
Nu drar Orkla nytta av den.
Resultatet blir ett nytt stort lager i Kumla.

Postnord TPL ska nu bygga en ny fastighet åt norska dagligvarujätten Orkla i Kumla.
Det handlar om ett nytt stort lager för Orkla på cirka 30 000 kvadratmeter och där man räknar med att 50-100 personer ska arbeta.

Avtalet mellan Orkla och Postnord sluts i samband med att Orkla lägger ut en del lager och distribution på Postnord som man hittills bedrivit i egen regi.
Den fastighet som nu ska byggas uppförs för Postnord men kommer ur det nya kontraktet med Orkla som i sin svenska portfölj bland annat har Bob, Felix, Abba, Göteborgs kex och OLW.

Det är för övrigt just Bob med sitt ursprung i Kumla som är den indirekta orsaken till det nu aktuella bygget där inflyttning beräknas ske vid nyår 2020.
Fastigheten ska byggas på Kumlas industriområde Via och att man kan få ekonomi på bygget beror på att framtidsinriktade företagsledare hos Bob redan under 1970-talet avsatte ett stort varumärke söder om fabriken för framtida expansion – och nu kommer den…

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.