Peckas naturodlingar bygger ut

By on 14 June 2018
sgfdhdfsf

Peckas naturodlingar expanderar.
Nu gör man en nyemission för att dra in mer kapital.
Det handlar om att bygga nya växthus och fördubbla produktionen.

2017 var riktigt framgångsrikt för Peckas naturodlingar som har ett koncept av kretsloppsodling av tomater och fisk.
Det är en verksamhet som grundaren Pecka Nygård drog igång för 20 år sedan och som idag ligger väldigt rätt i tiden.

Medvetenheten ökar i samhället, fler och fler vill äta närodlad mat utan tillsatser och den marknad där Peckas naturodlingar är verksam växer idag med cirka tio procent per år.

– Priset är inte den avgörande faktorn för inköp av närodlad mat utan det handlar mer om att konsumenten vill investera i sig själv genom att äta mat som kroppen mår bra av, berättar Hugo Wikström, styrelseledamot och tidigare vd för Peckas Naturodlingar.

– Hela 20 procent av de svenska konsumenterna bryr sig om kvalitén och gör ett aktivt beslut att välja fairtrade, ekologiskt och närodlat när de handlar, konstaterar han.

Peckas naturodlingar har nu rekryterat en extern vd i form av Elena Petukhovskaya.
– Genom Elena har vi tillförts ytterligare affärskompetens och erfarenhet från branschen, konstaterar Hugo Wikström.
– Elena har över 17 års erfarenhet från ledande positioner inom livsmedelsindustrin bland annat som handelsdirektör i Belgien för danska Albatros Seafood. Under hennes ledning växte företaget till att omsätta 80 miljoner euro årligen.

dgdaahg

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.