fbpx
GLAD PÅSK! Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

Pricerunner i attack mot Google

By on 26 November 2018

Pricerunner går tillsammans med 13 andra europeiska jämförelsetjänster till attack mot Google.
Orsaken är att de anser att Google manipulerar marknaden.

Princerunners vd Nicklas Storåkers är en av dem som på 14 europeiska jämförelsetjänsters uppdrag går till attack mot Google.
Det gör de i ett öppet brev till EU-kommissionären Margarethe Vestager, ett öppet brev där Storåkers och Pricerunner även har svenskt eldunderstöd från Prisjakt.

De som står bakom brev anklagar Google för att lika bakom ”falska” jämförelsetjänster, tjänster som enligt de protesterande startats av mediebyråer på uppmaning av Google.
Därmed manipulerar Google marknaden och konsumenterna drabbas negativt, menar brevskrivarna.

– Detta är inte de bästa produkterna, de bästa handlarna eller de bästa priserna. Det handlar om de produkter och handlare som sannolikt gör att Google gör mest vinst per klick, heter det i en skarp formulering i skrivelsen till EU-kommissionären.

Svenska Pricerunners vd Nicklas Storåkers har varit en av de drivande bakom det öppna brevet till EU:s makthavare och ambitionen är att EU-kommissionen återigen ska sätta ned foten mot Google.
I det öppna brevet hänvisas till de miljardböter EU-kommissionen dömde ut mot Google sommaren 2017.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.