Rekordintresse för Kiviks musteri

Nytt rekord.
Över 250 000 besökare.
Det handlar om ett starkt ökat intresse för Kiviks musteri.

En bra vädermix, ett ökat intresse för genuin mat och dryck och ett större genomslag som besöksmål.
Det anger Kiviks musteri som några anledningar till att man 2019 väntas slå rekord med fler än en kvarts miljon besökare på musteriet i Skåne.

Kiviks musteri ligger naturskönt nära havet och nära nationalparken Stenshuvud på Österlen.
Där har man odlat frukt sedan grundaren Henric Åkesson initierade odlingarna år 1888.

Antalet besökare till Kiviks Musteris besöksmål ökar från år till år och väntas i år överträffa ”drömgränsen” en kvarts miljon.
Lekmiljöer och program som bi-lek om binas betydelse för pollinering ingår i en satsning på upplevelser för barn som bidrar till det ökande intresset.

– Vi lever av och med äpplen och vill göra vad vi kan för att fler skall upptäcka vilken fantastisk frukt det är. Vårt tänk där vi kombinerar sköna pedagogiska miljöer för vuxna och barn med café, restaurang och gårdsbutik verkar gå hem och antalet besökare ökar för varje år, säger Camilla Kehlmeier som är ansvarig för Kiviks musteris besöksmål.

På senare tid har besöksmålet i Kivik kompletterats av Solnäs gård i Fjelie utanför Lund, där en av landets största äppelodlingar med 75 000 träd omgärdar den kringbyggda gården med uteservering på kullersten och gårdsbutik.
Allt för att göra det möjligt för fler att på plats lära mer om äpplen och familjeföretaget Kiviks musteri, påpekar musteriet i en pressrelease.