Representant för Sverige på världskonferens är gröna Lidl Växjö

By on 16 May 2017
1349571-solar-power-plant

Lidl Sveriges butik i Växjö har blivit utvald till att representera Sverige på världens största konferens. Vi pratar om World Sustainable Built Environment 2017 i Hong Kong som är den största konferensen för hållbart samhällsbyggande

– På Lidl Sverige har vi skyhöga ambitioner. Vi siktar mot att bli branschledande inom hållbarhet och jobbar aktivt för att finna nya, moderna lösningar inom en rad områden. Vår butik i Växjö är ett utmärkt exempel på detta. Den står med sina ekozoner, solceller, laddstationer och genomgående hållbarhetstänk för framtidens butikslösningar, säger Johan Augustsson, fastighetsdirektör Lidl Sverige.

I Hong Kong den 7 juni kommer 2000 representanter samlas för det hållbara och globala byggandet. Lidl kommer att visa upp vad Sverige har att erbjuda när det kommer till hållbart byggande.

– Vi är både stolta och glada över att våra satsningar inom hållbart butiksbyggande uppmärksammas och kan agera positivt exempel, nationellt som internationellt. I samband med byggnationen av butiken i Växjö har vi arbetat fram ett hållbart koncept som kan appliceras på flera butiker. På så vis har vi tagit ett viktigt steg mot att förenkla och effektivisera hela byggprocessen. Vårt arbetssätt är något vi hoppas kan inspirera och underlätta för andra som vill följa i våra fotspår, säger Johan Augustsson, fastighetsdirektör Lidl Sverige.

Text: Butikstrender

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.