Ringen firar jul med konst

By on 13 December 2017
873a62fa1c84326c_400x400ar

En jul, fem konstnärer, tolv dagar.
Det handlar om Ringen på Östermalm i Stockholm där man fyller köpcentrat med konst inför julen.

Ringen låter fem erkända konstnärer fylla sitt centrum med konst under tolv dagar fram till jul.
Alla konstnärerna använder Ringen som egen tillfälliga ateljé och unika verk säljs på plats i Ringen men även via nätet genom ett nytt samarbete med Tictail.

– Vi i Ringen centrum älskar julen och ser verkligen fram emot att välkomna alla som kommer till oss för att köpa sina klappar, Ringens marknadsansvariga Anna Jakobsson.
– I år vill vi dock addera något extra. Vi vill ge kultur en större plats i julhandeln. De första konstnärerna har fått otroligt bra respons och jag ser fram emot kommande dagar med fler inspirerande konstverk.

Peytil var först ut 8-10 december och följdes av ArtbyOKOK (11-12 december). 13-15 december fyller Magda Lundberg Ringen med konst, Linda Jäderberg tar över 16-17 december innan Eplet avslutar 18-19 december.

– Jag är så glad att vara en del av det här initiativet. För mig är det viktigt att kultur och kommers får möjlighet att mötas, säger Magda Lundberg.
– Jag vill ta bort känslan av exkludering och att konst bara är till för vissa. Genom detta initiativ görs konsten lättillgänglig och jag tycker det ska bli spännande att se hur det påverkar mig att skapa verk på en öppen plats framför att vara ensam i min ateljé, påpekar hon.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.