fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

Rootfruit köper Exotic Snacks

By on 14 September 2018

Förhandlingar är avslutade.
Nu är det officiellt att Rootfruit köper Exotic Snacks.
Ambitionen är att bli ledande i Norden.

Idag gick Thomas Lindström, vd för Rootfruit Scandinavia, och Anna Krasse, i samma position hos Exotic Snacks, ut med ett gemensamt uttalande.
Bakgrunden är att förhandlingarna mellan de två företagen är avslutade.

– Vi ska skapa den mest intressanta partnern inom premium och sundare snacks, konstaterar de sedan det blivit offentligt att Rootfruit köper Exotic Snacks.

– Bolagets vision är att vara den aktör som definierar snacks och bli den ledande premiumleverantören på den nordiska snacksmarknaden. Att Rootfruit och Exotic Snacks nu går samman innebär att vi tar ett viktigt steg mot att nå vår vision, sammanfattar man den nya situationen.

Exotic Snacks är idag marknadsledare inom sitt område, natursnacks. Nu är tanken att det tillsammans med Rootfruits produkter och tillväxt ska resultera i en stark aktör inom sektorn.
– Ingen annan aktör kan erbjuda en sådan bred produktportfölj inom premium och sundare snacks som vi med både lösvikt och förpackade snacks, påpekar Thomas Lindström och Anna Krasse.

Genom affären skapas en koncern som motsvarar en omsättning tillsammans på 267 miljoner, vilket kan jämföras med köparen Rootfruits omsättning på 37,5 miljoner kr.

Rootfruit betalar 60 miljoner kr för aktierna i Exotic Snacks och dess aktieägare får – efter inbyte – en ägarandel i Rootfruit Scandinavia AB på i dagsläget 39 procent.
Den kontanta delen till aktieägarna i Exotic Snacks uppgår till 20 miljoner kr.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.