fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

Rusta bygger ut centrallagret

By on 13 March 2019

Säljrekord för Rusta.
Det kräver ny tidtabell.
Nu bygger man ut centrallagret tidigare än planerat.

Rusta växer snabbt och nyligen kunde man redovisa en tillväxt på 14,2 procent för de tre första kvartalen av sitt brutna räkenskapsår.
Nu meddelar företaget att man behöver bygga ut sitt centrallager i Norrköping tidigare än planerat för att möta efterfrågan.

Lagret är idag 120 000 kvadratmeter men ska nu byggas ut med ett höglager på 8 000 kvadratmeter.
– Vi har sedan flera år en plan för hur vi ska möta vår fortsatta tillväxt med en utökad lagerkapacitet. Med den aktuella utbyggnaden klarar vi av att hantera den fortsatta tillväxten ytterligare några år. Vi analyserar nu hur vi ska möta behovet av framtida lagerkapacitet därefter, säger Magnus Hallin, logistikchef på Rusta, i en presskommentar.

Rustas 91 varuhus i Sverige, två i Tyskland och 28 i Norge ska få sällskap av ytterligare tolv varuhus under 2019, enligt plan.
Planen är att även de nya varuhusen i huvudsak ska hanteras via centrallagret i Norrköping där byggstart för utbyggnaden är satt till i höst och utbyggnaden ska vara genomförd under våren 2020.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.