fbpx
Vill du medverka i vår inlaga Grill & Kalla Drycker? Kontakta annons@butikstrender.se Sista materialdag 4 april.

Så åt vi under värmeböljan

By on 29 augusti 2018

Påverkade sommarens värmebölja våra matvanor? Och i så fall hur?
Coop har i sin Matometer analyserat frågan. Här är svaren.

Coop har sin Matometer där man nu har analyserat 45 000 måltider frö att se vad svensken ätit mer eller mindre av under den varma sommaren 2018 jämfört med sommaren innan.
Och visst – värmeböljan påverkade våra matvanor.

Att vi konsumerat med glass och drycker förvånar naturligtvis ingen.
Men vi har också ätit mer sallad, granola och melon – men mindre av choklad, kött och fikabröd än sommaren innan.

Sammanfattningsvis har vi under sommaren 2018 enligt Coop ätit och druckit mer av glass, jordgubbar, melon, alkoholfri öl, granola, hallon, gurka och osockrad läsk.
Vad vi minskat på?
Följande har vi ätit eller druckit mindre ofta sommaren 2018 jämfört med motsvarande årstid 2017: kaffe, fikabröd, paprika, öl med alkohol, hård ost, choklad, lök, skinka.

Läs mer om hur värmeböljan påverkade våra matvanor i Butikstrender 8/2018.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.