fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

Så e-handlar du smartare

By on 25 June 2018

83 procent av de svenskar som använder internet handlar online.
Konkurrensen ökar, utbudet likaså – och därmed även möjligheten att göra bra affärer.
Här kommer tio tips för hur du e-handlar smartare.

E-handeln har en explosionsartad utveckling i Sverige.
83 procent av svenska internetanvändare handlar också på nätet.

Samtidigt ökar konkurrensen mellan e-handlarna och det skapar också möjligheter att göra ännu bättre affärer på nätet.
PayPal har listat tio tips för hur du shoppar smartare online.

1. Håll dig uppdaterad
Följ dina favoritvarumärken i sociala medier och var först att nås av nyheter och erbjudanden. Att prenumerera på nyhetsbrev är ett bra sätt att få förhandsinformation.

 1. Bli medlem
  Vissa e-handlare erbjuder bättre priser till sina medlemmar vilket innebär att det i många fall är värt att registrera ett medlemskap innan ett köp. Dessutom gör ett medlemskap det enklare och snabbare nästa gång du ska handla hos dem.
 2. Använd chattfunktionen
  När det dyker upp ett litet chattfönster som erbjuder hjälp, stäng det inte! Säg istället hej och fråga om det finns några rabattkoder eller andra erbjudanden du kan få ta del av när du handlar hos just dem.
 3. Samla dina köp
  Fraktkostnader kan bli dyrt. Det lönar sig att samla ihop fler varor innan man går till kassan. Vissa e-handlare erbjuder dessutom fri frakt vid ett visst belopp.
 4. Handla inom EU
  Att handla från länder utanför EU kan innebära extra avgifter. Var noggrann när du söker – finns önskad produkt inom EU kan det bli billigare.
 5. Rensa din webbläsare
  Radera med jämna mellanrum historiken, cookies och cache i din webbläsare. Många e-handlare använder dynamisk prissättning som baseras på din surfhistorik vilket innebär att du kan drabbas av högre priser på sidor du ofta besöker.
 6. Var på den säkra sidan
  Var kritisk till erbjudanden och priser som verkar lite väl bra för att vara sanna. Kolla lite bland kommentarer och omdömen för att utesluta bluffsidor och oseriösa aktörer.
 7. Håll koll på returrätt
  Se till att ha koll på vad som sker om något inte stämmer när du får din vara – vem tar ansvar för vad när det gäller retur osv. Rätt betalsätt kan innebära ett bra skydd när det gäller just sådana frågor, PayPal har ett skydd som täcker returer upp till 250 kronor tolv gånger per år som du kan aktivera på ditt PayPal-konto.
 8. Jämför alltid priser
  Det är inte ovanligt att företag använder sig av ett medvetet högt utgångspris för att sedan kunna sänka priser och få dig att tro att du gör ett klipp. Använd därför tjänster som hjälper dig att jämföra priser.

  10. Använd olika lösenord

  Det är lockande att använda samma lösenord till flera olika tjänster men tyvärr är det ingen bra idé. Om någon lyckas komma åt ditt lösenord riskerar du intrång på alla tjänster med samma lösenord. Satsa istället på olika lösenord till olika login för att hålla dina konton säkra.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.