fbpx
Senaste
Minusresultat för IntersportZoégas b(r)ygger för framtidenCoop ställer om i DegerforsCity Gross stöttar böndernaGurkskörden är igång i SkåneSuccé för GW bland kändisvinernaFler vill låna i sommarFler handlare vill hjälpa bönderFler ska lära sig brygga ölAllt fler har koll på ”bäst före”Skadegörelse mot Ica-butikVarubrist efter bra försäljningLax och tonfisk i handelskrigStarbucks slopar plastsugrören680 000 laxar på rymmenBra junimånad för IcaIca-butik stöttar böndernaStor strid inom svensk ostnäringSkånsk matsatsning i konkursLidl öppnar i Solna centrumBrothers och Polarn o Pyret uppåtGlobal e-handel hotar jobbenHemkört i hela landet föreslåsCoop återkallar havredryckHär är fotbollsmat(ch)en hos IcaEniga om tillträdesförbudMatlust klimatsmartast i AlmedalenCoop nyöppnar i SvanskogMer vildsvinskött till folketSlutar sälja engångsartiklar i plastTvingades utlösa överfallslarmetDe är nya kvinnliga nätverketSexleksaker Ekos nya satsningOnly siktar på 50 svenska butikerEcoliving söker nytt kapitalLugnare och bättre med frukostNya drycker = ny(ttig)a drycker”Svenska bär toppen för tarmen”All sommarrea i samma portalBra för Norge – dyrare i SverigeKlarna diskriminerade 100-åringFärre besökare – ökad försäljningTre av tio väljer vegetarisktCoop stänger i SträngnäsVarnar för julhandeln redan nuPraon är tillbaka – många till handelnHögtryck för skånska gårdsbutikerEko öppnar i Örebro och SundsvallE-handel kräver nya matpackHallandsbonde ny vice hos ArlaGladare av nyttig matKarma och Matsmart cirkulära topparUng Hemköp-handlare prisadBondens skafferi öppnar idagVar femte utsatt för hotVinstlyft för Kappahl – som vänt?69 hållbara förslag från AxfoodHur påverkas vi av proteinhetsen?Lägre dioxinhalt i ekoägg nuNormal når målet 30 butiker i årHög konsumtion oroar mestTvå nya chefer hos NettoIca kritiseras för ölreklam”Ska finnas hos alla med delikatessdisk”Fem e-handelsfakta som är myter…Varnar för tuff sommarDärför lämnar Louise König CoopIca lyfte HBTQ i tv-reklamSå ska matsvinnet halverasSå e-handlar du smartareÖppnar Stora Coop i SpångaSkapar 12 000 sommarjobbElgiganten rekordökade vinstenBra och mindre bra kring matsvinnLilla Coop i lilla SunnemoFirar midsommar alkoholfrittSatsar på Kravmärkt charkråvaraNu ska vi lukta…grill!Tar över Pressbyrån och 7-ElevenLjungberg ny vd för digitalhandelnTill midsommar vill vi äta svensktAxfood och Lidl knaprar på CoopSverige fyra i vegotrendenHandlarna mer optimistiska i juniMiljön viktigare än snabb leverans

Så e-handlar du smartare

By on 25 June 2018
16922742-handla-pa-natet

83 procent av de svenskar som använder internet handlar online.
Konkurrensen ökar, utbudet likaså – och därmed även möjligheten att göra bra affärer.
Här kommer tio tips för hur du e-handlar smartare.

E-handeln har en explosionsartad utveckling i Sverige.
83 procent av svenska internetanvändare handlar också på nätet.

Samtidigt ökar konkurrensen mellan e-handlarna och det skapar också möjligheter att göra ännu bättre affärer på nätet.
PayPal har listat tio tips för hur du shoppar smartare online.

1. Håll dig uppdaterad
Följ dina favoritvarumärken i sociala medier och var först att nås av nyheter och erbjudanden. Att prenumerera på nyhetsbrev är ett bra sätt att få förhandsinformation.

 1. Bli medlem
  Vissa e-handlare erbjuder bättre priser till sina medlemmar vilket innebär att det i många fall är värt att registrera ett medlemskap innan ett köp. Dessutom gör ett medlemskap det enklare och snabbare nästa gång du ska handla hos dem.
 2. Använd chattfunktionen
  När det dyker upp ett litet chattfönster som erbjuder hjälp, stäng det inte! Säg istället hej och fråga om det finns några rabattkoder eller andra erbjudanden du kan få ta del av när du handlar hos just dem.
 3. Samla dina köp
  Fraktkostnader kan bli dyrt. Det lönar sig att samla ihop fler varor innan man går till kassan. Vissa e-handlare erbjuder dessutom fri frakt vid ett visst belopp.
 4. Handla inom EU
  Att handla från länder utanför EU kan innebära extra avgifter. Var noggrann när du söker – finns önskad produkt inom EU kan det bli billigare.
 5. Rensa din webbläsare
  Radera med jämna mellanrum historiken, cookies och cache i din webbläsare. Många e-handlare använder dynamisk prissättning som baseras på din surfhistorik vilket innebär att du kan drabbas av högre priser på sidor du ofta besöker.
 6. Var på den säkra sidan
  Var kritisk till erbjudanden och priser som verkar lite väl bra för att vara sanna. Kolla lite bland kommentarer och omdömen för att utesluta bluffsidor och oseriösa aktörer.
 7. Håll koll på returrätt
  Se till att ha koll på vad som sker om något inte stämmer när du får din vara – vem tar ansvar för vad när det gäller retur osv. Rätt betalsätt kan innebära ett bra skydd när det gäller just sådana frågor, PayPal har ett skydd som täcker returer upp till 250 kronor tolv gånger per år som du kan aktivera på ditt PayPal-konto.
 8. Jämför alltid priser
  Det är inte ovanligt att företag använder sig av ett medvetet högt utgångspris för att sedan kunna sänka priser och få dig att tro att du gör ett klipp. Använd därför tjänster som hjälper dig att jämföra priser.

  10. Använd olika lösenord

  Det är lockande att använda samma lösenord till flera olika tjänster men tyvärr är det ingen bra idé. Om någon lyckas komma åt ditt lösenord riskerar du intrång på alla tjänster med samma lösenord. Satsa istället på olika lösenord till olika login för att hålla dina konton säkra.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.