Så kan mjölken hålla längre

Mjölk är ett av de livsmedel vi slänger mest av.
Nu har två KTH-forskare hittat en lösning.
Deras produkt förlänger hållbarheten på mjölk.

Livsmedel förstörs, bland annat av kontakten med luft.
Det är bland annat därför de flesta livsmedel får en drastiskt minskad hållbarhet så fort förpackningen har öppnats.

Det gäller exempelvis mjölk och andra mejeriprodukter.
I statistiken över vårt matsvinn syns också att mjölk och liknande tillhör de livsmedel vi slänger mest av.

Nu har två KTH-forskare, Amin Kazemzadeh och Amam Russom, hittat en lösning som kan minska problemet, vilket breakit.se var först med att skriva om.
Duon har nämligen uppfunnit ett litet membran som släpper igenom vätska åt ena hållet men samtidigt inte släpper in någon luft åt andra hållet.

Hur mycket det här kan förlänga hållbarheten vågar forskarna inte ha någon hypotes om.
Däremot tror de att en färdig produkt kan finnas inom två eller tre år.