Sällsynt choklad – och numrerad…

Nu ska Fazer sälja världens mest sällsynta choklad.
Rosa choklad under varumärket Pure dark.
15 500 chokladkakor. Alla numrerade.

Under november säljer Fazer vad man beskriver som världens mest sällsynta choklad, ett begränsat parti av rosa choklad med varumärket Pure dark.
Chokladen framställs ur en ny chokladsort, Rubychoklad, som först kom ut på marknaden 2017 och produceras av ruby-kakaobönor genom en ny metod.

Den patenterade uppfinningen har enligt Fazer tagit tio år att skapa och chokladen tillverkas på företagets chokladfabrik utanför Helsingborg.
– Rubychokladen får sina karaktäristiska drag från de speciella ruby-kakaobönorna. Chokladen är naturligt rosa till färgen och har en bäraktig smak, men den innehåller inga tillsatta färg- eller smakämnen, säger Tiina Karppinen, direktör för produktutveckling på Fazer Konfektyr.

Företaget påpekar att chokladen tillverkas av ”100& ansvarsfullt producerade kakaobönor” vilka odlas i Elfenbenskusten, Brasilien och Ecuador.
Nu går produkten att goda via Fazers webbshop och Fazers Pure Ruby-choklad har tillverkats i ett parti på 15 500 stycken chokladkakor där alla är numrerade.