Samlar julklappar ihop med kunderna

By on 10 December 2017
10422148-julmarknad

Nu gör Lidl en Karl Bertil Jonsson.
I Stockholm, Göteborg, Malmö och Lund satsar kedjan på en julklappsinsamling till de som har det svårt – och man gör det med kundernas hjälp.

9-22 december är perioden då Lidl genomför sin julklappsinsamling. Den sker i våra tre största städer samt i Lund och i de fyra städer kan Lidls kunder (och naturligtvis även andra…) lämna in julklappar i butikerna.

Efter den 22 december hämtas sedan alla insamlade paket upp av Lidls samarbetspartner Allwin som sedan ser till att paketen hamnar hos olika hjälporganisationer runt om i Sverige.
– Vi vill göra det lätt för våra kunder att dela med sig inför julen. Julklappsinsamlingen gör det enkelt för alla som vill sprida julglädje till fler, säger Gabriella Goldman som är strategi- och kommunikationsdirektör på Lidl Sverige.
Allwin samarbetar sedan tidigare med Lidl kring att ta hand om mat som inte blivit såld, ett samarbete som även det gäller Lidls butiker i storstäderna.
Det är en del av Allwins arbete med att stötta de som idag är socialt och ekonomiskt utsatta. Där ingår julklappsprojektet där parterna påpekar att om du vill lämna paket så bör du

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.