fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

Satsar på Kravmärkt charkråvara

By on 20 June 2018

Lidl satsar nu på en ekologisk charkserie med enbart Kravmärkt griskött som råvara.
– Det här är en storsatsning på god djurvälfärd, säger Kravs Cecilia Lenbäck i en kommentar.

Lidl presenterar nu satsningen på en ekologisk charkserie med enbart Kravmärkt grisråvara.
– En god nyhet för alla konsumenter som efterfrågar chark från grisar som får gå ute och beta och böka på sommaren, anser Lidl.

Även hos Krav är man nöjd med Lidls satsning.
– Det här är en storsatsning på god djurvälfärd. Vi är riktigt glada över att Lidl tar det här steget, säger Cecilia Lenbäck som är affärsområdeschef för livsmedel hos Krav.
– Jag är också övertygad om att det är en god affär; sex av tio konsumenter efterfrågar chark från grisar som har fått böka och beta.

Charkserien Enebacken eko hos Lidl är enbart EU-ekologiskt certifierad eftersom den innehåller nitrit och då märkt med etiketten ”Ekologiskt, javisst! Men leta eftr Kravmärkt råvara!” för att signalera till konsumenterna att köttet kommer från en Krav-certifierad gård.

– Nu kan vi erbjuda fler miljömärkta produkter till våra kunder som gör allt fler medvetna val i butik, påpekar Lidls hållbarhetskoordinator Anna Andersson.
– Att vi är först ut med att sätta etiketten ”Kravmärkt råvara” på ett helt charksortiment är stort för oss och ännu ett steg i att driva hållbar utveckling i dagligvarubranschen.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.