Shopgun – så handlar du smartare

By on 6 oktober 2017
shopgun

Två miljoner danskar och 220 000 svenskar använder redan appen.
Siktet är ställt högre än så.
– Vi vill bli ett Spotify för produkter, säger Shopguns vd Christian Birch.

Shopgun är appen som samlar alla reklamblad från kedjor och butiker och sedan låter dig bläddra fritt mellan alla erbjudanden och extrapriser.
Du kan söka efter specifika varor eller göra en inköpslista där sedan appen gör jobbet åt dig och letar fram var du hittar varorna på listan till det bästa priset.

Idag har två miljoner danskar laddat ned appen och nu erövrar den Sverige.
220 000 svenskar har redan laddat ned den och antalet stiger snabbt dag för dag.
Shopgun har visat sig ha lika enkelt som framgångsrikt koncept. Som användare kan du bläddra fritt mellan reklambladen från alla kedjor, låta appen göra jobbet åt dig, hitta alla erbjudanden och göra dina köp så ekonomiska som möjligt.

För grupper som till exempel studenter eller pensionärer är Shopgun extra attraktiv eftersom det handlar om grupper där många upplever att det är svårt att få pengarna att räcka i slutet av varje månad.
Den stora målgruppen lär ändå vara millenials, alla födda mellan 1980 och 2000 – och den gruppen är stor: 1,7 miljoner i Sverige och 2,1 miljarder i världen.
Dessutom är 18 procent av världens nuvarande befolkning född efter 2002 och har växt upp med internet som tidigare generationer växte upp med elen.

Och där Shopgun är ett bra verktyg för användarna är den också det för leverantörerna, säger Christian Birch.
– Vi kan hjälpa kedjorna att nå ut snabbt med lokala erbjudanden, flexibel prissättning, olika kampanjer och även hjälpa kedjorna att snabbt se vilka varor man söker i speciella områden. Det är nog det som Shopgun är extra bra på.
Win win win, alltså?
– Exakt.

En längre artikel om Shopgun hittar du i magasinet Butikstrender 9/2017.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *