fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

Slutar med kontanter efter tre rån

By on 2 April 2018

Coop Norrliden i Kalmar har utsatts för rån flera gånger.
Nu tar man det drastiska klivet och slutar helt med kontanthantering.
Från och med 3 april gäller bara kort- eller Swish-betalningar.

Senast denna vecka åtalades en man i 30-årsåldern, misstänkt för att ha rånat Coop Norrliden i Kalmar i början av mars 2018.
Han kom knivbeväpnad över 3 000 kr i kontanter och i samband med rånet fick en i kassapersonalen en sårskada i ena handen.

Mannen rånade butiken strax före stängning klockan 23.00 och är en av personalen sedan tidigare känd person med ett gravt narkotikamissbruk.
Situationen började med att mannen stoppade på sig två Kexchoklad och ett bröd och när kassörskan sade till honom att betala drog han kniv och hotade henne.

Det här var tredje gången butiken rånades och nu slutar man med all kontanthantering.
– Vi gör denna drastiska åtgärd för att öka säkerheten för både kunder och medarbetare, säger Jerry Svennerlind som är vd för KF Göta i ett pressmeddelande.

– De upprepade brott som butiken har drabbats av är mycket allvarliga och vi gör nu denna drastiska åtgärd för att öka säkerheten för både kunder och medarbetare. I ett längre perspektiv handlar det om att säkra butikens fortlevnad, konstaterar han.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.