fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

Slutar sälja engångsartiklar i plast

By on 5 July 2018

Lidl tar nu ännu ett steg i sin globala plaststrategi.
Nu slutar man sälja engångsartiklar av plast.
Förändringen ska vara genomförd i slutet av 2019.

Det är som ett led i den globala plaststrategi som Lidl har man nu fattar beslut om att ta ett steg till och sluta sälja ett antal produkter.
I slutet av nästa år kommer engångsartiklar av plast – exempelvis muggar, glas, sugrör, tallrikar, bestick och bomullspinnar – inte längre att säljas hos Lidl någonstans i världen.

Lidl har ambitionen att minska användningen av plast med 20 procent före 2025.
Det här beslutet är ett nytt steg i den riktningen.

–  Beslutet att ta bort engångsartiklar av plast ur sortimentet är ett mycket viktigt steg på vägen för att nå våra mål där plast är ett våra viktigaste fokusområden, både på nationell men framförallt på global nivå, säger Malin Laurén som är inköpsdirektör hos Lidl i Sverige.
– Vår globala plaststrategi gör att vi kan agera snabbfotat och driva utvecklingen i branschen.

Tanken är nu att de aktuella engångsartiklarna steg för steg ska ersättas av produkter tillverkade av alternativa återvinningsbara material.
Lidl i Sverige har tidigare bland annat reducerat tjockleken på avfallspåsar, infört pant på saftflaskor av eget märke och reducerat plast i olika förpackningar med 20 procent.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.