Snabba ryck när Coop och Urb-it satsar

By on 20 juli 2017

Coop + Urb-it = sant.
Coop testar just nu ett projekt tillsammans med budföretaget.
Det handlar om att handla mat på nätet och sedan få matkassen snabbt levererad.

Utvecklingen där dagligvaruhandeln tar än fler kliv in i e-handelns värld går allt snabbare och 2017 väntas bli det stora genombrott för att på bred front handla mat på nätet.
Nu testar Coop ett projekt tillsammans med börsaktuella budbolaget Urb-it.

Tanken är att kunderna ska kunna buda hem recept till dörren. Modellen är att Urb-it ska ta emot beställningarna på Coops hemsida och sedan sköta både plockning av varorna och leverans. Tanken är att det ska bli snabba leveranser med måttstocken en timme som mål.
– Det här ska gå väldigt snabbt och blir en skillnad mot gängse online-försäljning av mat i dag där du ofta får den dagen efter, säger Catrin Folkesson som är onlinechef hos Coop.

Coop har sedan tidigare samarbete med Gastrofy, startupen, där kunderna kan beställa hem mat utifrån egna valda recept och nu handlar det om ett utbyggt samarbete där egentligen såväl Coop som Gastrofy och Urb-it är parter.

Coop ser den nya satsningen som ett sätt att inte bara konkurrera med ”självklara” konkurrenter som Ica utan även vara med om att tävla med restauranger och caféer eller exempelvis Foodora om matkunderna.

Efter sommaren ska det nu aktuella demoprojektet utvärderas av Coop och Urb-it och tanken om man går vidare är sedan att rulla ut satsningen i mindre skala ort för ort enligt ett schema.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *