fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

Snabbt mot intelligenta butiker

By on 11 September 2018

Så kallade intelligenta butiker sprider sig.
Snart även till en butik nära dig.
– Det lär inte dröja länge innan detaljhandeln domineras av företag som använder sig av röststyrning, säger Malin Andrée hos EY.

Digitaliseringen och den ökade mängden data driver utvecklingen av detaljhandeln.
Det leder till intelligenta butiker och mer dynamiska och personliga erbjudanden.
Längs vägen ökar användningen av butiksrobotar och artificiell intelligens, AI, snabbt.

Så målar man upp utvecklingen i en ny rapport från revisions- och rådgivningsföretaget EY – den andra upplagan av Future of Nordic Retail report.
Baserat på intervjuer med företagsledare och experter inom detaljhandeln i Norden och en undersökning bland detaljhandelns representanter drar man upp de stora linjerna.

–Den fysiska butikens roll i framtidens detaljhandel är under förändring och den mobila i Norden, med betalningsmöjligheter direkt i appen, konstaterar EY:s Malin Andrée som tror att Googles nyligen lanserade svenska röstassistent får en viktig roll i att påskynda den här utvecklingen.

– Efter att Google lanserade sin röstassistent på svenska så har både Ica och SJ hakat på trenden och det lär inte dröja länge innan detaljhandeln domineras av företag som använder sig av röststyrning, anser Andrée med hänvisning till rapporten.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.