fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

Splitgrid tar in nytt kapital

By on 23 May 2019

Techbolaget Splitgrid tar in 7,5 miljoner kr i kapital från ett antal investerare.
Nu vill man expandera och öka säljinsatserna.
– Ett kvitto på att vår produkt verkligen behövs, säger Splitgrids vd Göran Eriksson.

Splitgrid, som Butikstrender tidigare skrivit om, är verksamt i hela Norden och fungerar för både fysiska butiker och e-handlare.
Man har idag fler än 100 varumärken, butikskedjor och fristående butiker anslutna till sig.
Genom programvaran som de erbjuder delas betalningen upp mellan leverantör och butik vid varje genomfört köp – något som gör att butiken inte behöver låsa tillgångar i lager. Riskerna minskas för både leverantör och butik.

Nu tar Splitgrid in 7,5 miljoner kr i nytt kapital från investerarna.
Pengarna kommer från Collector, Almi invest, Innovestor och så kallade affärsänglar och syftet med att ta in nytt kapital är att expandera och öka säljinsatserna.

– Det är självklart spännande att ta in kapital, för att kunna fortsätta expandera. Att stora kapitalinvesterare som dessa investerar i oss, blir som ett kvitto på att vår produkt verkligen behövs på marknaden. Vi gör stor skillnad för många butiker och e-handlare, säger Göran Eriksson, vd på Splitgrid.

– Med en bank som investerare kommer vi att kunna integrera oss med dessa och förbättra riskhanteringen på ett sätt som inte setts tidigare genom att vi når ut till kundens kunder och det är där alla betalningar har sitt ursprung, säger Jonas Forsman, medgrundare och chef för teknik och utveckling hos Splitgrid.

– Splitgrid har en teknisk plattform med potential att hjälpa detaljhandeln som är under hård press. Tillsammans kan Splitgrid och Collector hjälpa branschen att ställa om till en mer kassaflödesbaserad affär, säger Magnus Lenngren, General Manager på Collector Ventures.

– Detaljhandeln står inför stora utmaningar som kommer kräva nya affärsmodeller. Vi som investerare ser att Splitgrid är ett viktigt verktyg i den förändringen, säger Stefan Sonnerstedt, Managing Director på Innovestor.

Splitgrid är en fintechplattform som integreras i butikskassor och som ser till att pengar skickas löpande till leverantörer. Företaget grundades 2016 och har sin bas i Örebro. Grundarna är Göran Eriksson och Jonas Forsman. Bolaget har cirka 60 butiker och e-handlare och omkring 120 leverantörer som de regelbundet skickar pengar till.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.