fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

”Stängd butik eller ny ägare?

By on 6 November 2018

Väletablerad och en ”perfekt investering”.
Nu till salu på Blocket.
– Inga konkurrenter i närheten, påpekar dessutom säljaren av butiken.

Det sker en stor omstrukturering i hela dagligvaruhandeln och till de kategorier som har en specifik situation hör de mindre matbutikerna på små orter.
När de utmanas av å ena sidan tätorternas stora matmarknader och å andra sidan en aggressiv e-handel kan situationen bli tuff.

Samtidigt påpekar alla behovet av att ha matbutikerna kvar i närheten av där vi bor och i en undersökning nyligen angav de flesta en matbutik nära bostaden som den enskilt viktigaste faktorn för bostadsvalet.

I skånska Linderöd, nära Kristianstad, är nu matbutiken Nära dej till salu och utlagd till försäljning på Blocket.
– Nu är det dags och överlåta min butik. Butiken är i ett väldigt bra läge där det finns parkering som tillhör butiken. Det finns inga konkurrenter i närheten, konstaterade handlaren vid första försöket att sälja butiken, i somras.

En omsättning på 2,8 miljoner kr i en by på 480 invånare, en hyrd lokal på 200 kvadratmeter och en hyra på 5 000 kr i månaden är säljargument på Blocket.

– Detta är en perfekt investering för den som söker en rörelse där flera i familjen kan vara engagerade, läser vi på Blocket.
– Butiken ska vara den naturliga samlingsplatsen i byn.

Nu återstår att se om någon nappar på annonsen eller om Linderöd ska bli ännu en i raden av mindre orter som blir av med enda livsmedelsbutiken.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.