Stjärna till Hotell Borgholm i Guide Michelin

Restaurangen på Hotell Borgholm med köksmästare Karin Fransson behåller sin stjärna i
”Michelin Guide Nordic Countries 2018”. Det är tredje året i rad som restaurangen på
Öland mottar den strålande utmärkelsen.

Vid lanseringen av den prestigefyllda restaurangguiden den 19 februari i Köpenhamn
meddelades att Hotell Borgholm behåller sin stjärna från 2017.
– Att vi för tredje året i rad får utmärkelsen bevisar att vi motsvarar de höga krav som ställs.
Det är internationellt erkännande, säger Owe Fransson, ägare och VD på Hotell Borgholm.
Karin Fransson har arbetat som köksmästare på hotellet sedan 1982. Under hennes ledning
har restaurangen utvecklats till en gastronomisk destination. Hennes kompositioner bygger
på säsongernas grönsaker och örtkryddor som gärna hämtas från Öland. Karin Fransson
tillhör den svenska kockeliten och är även känd för sin förmåga att förmedla kunskaper till
andra, i hennes kök har flera av dagens toppkockar fått sin utbildning.
Hotell Borgholm har haft samma ägare sedan 1972 och har mottagit många utmärkelser
genom åren. Sedan restaurangen fick sin stjärna för första gången för tre år sedan har
många nya gäster hittat hit.
– Det är en stor glädje för oss att ta emot våra kära stamgäster men också delvis en ny publik
av gastronomiska upptäcktsresande från Sverige och många andra länder. Stjärnan i Guide
Michelin innebär högsta betyg till Karin och hela vår personal. Det är ett lagarbete att skapa
gastronomiska upplevelser på den här nivån. Vi vill också rikta ett stort tack till våra gäster
som gör vårt arbete roligt och utvecklande, säger Owe Fransson.

 

12662725-storgatan-i-borgholm