Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Stjärna till Hotell Borgholm i Guide Michelin

Restaurangen på Hotell Borgholm med köksmästare Karin Fransson behåller sin stjärna i
”Michelin Guide Nordic Countries 2018”. Det är tredje året i rad som restaurangen på
Öland mottar den strålande utmärkelsen.

Vid lanseringen av den prestigefyllda restaurangguiden den 19 februari i Köpenhamn
meddelades att Hotell Borgholm behåller sin stjärna från 2017.
– Att vi för tredje året i rad får utmärkelsen bevisar att vi motsvarar de höga krav som ställs.
Det är internationellt erkännande, säger Owe Fransson, ägare och VD på Hotell Borgholm.
Karin Fransson har arbetat som köksmästare på hotellet sedan 1982. Under hennes ledning
har restaurangen utvecklats till en gastronomisk destination. Hennes kompositioner bygger
på säsongernas grönsaker och örtkryddor som gärna hämtas från Öland. Karin Fransson
tillhör den svenska kockeliten och är även känd för sin förmåga att förmedla kunskaper till
andra, i hennes kök har flera av dagens toppkockar fått sin utbildning.
Hotell Borgholm har haft samma ägare sedan 1972 och har mottagit många utmärkelser
genom åren. Sedan restaurangen fick sin stjärna för första gången för tre år sedan har
många nya gäster hittat hit.
– Det är en stor glädje för oss att ta emot våra kära stamgäster men också delvis en ny publik
av gastronomiska upptäcktsresande från Sverige och många andra länder. Stjärnan i Guide
Michelin innebär högsta betyg till Karin och hela vår personal. Det är ett lagarbete att skapa
gastronomiska upplevelser på den här nivån. Vi vill också rikta ett stort tack till våra gäster
som gör vårt arbete roligt och utvecklande, säger Owe Fransson.

 

12662725-storgatan-i-borgholm

SENASTE NYHETERNA

E-MAGAZINE

Håll koll på de senaste nyheterna inom dagligvaruhandeln vart du än befinner dig. 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Fler nyheter.

Välkomnar marknadsdom

Franskägda Skånemejerier välkomnar Patent- och marknadsdomstolens beslut kring ostmärkena Präst, Herrgård och Grevé om vilka företaget varit i strid med

Framtidstron lägre i handeln

Framtidstron sjunker. Det gäller både i butiker och e-handeln. Det handlar framförallt om att man ser en lågkonjunktur och pessimistiska

Låter papper ersätta plast

Papper ersätter plast i Arlas nya ostförpackningar. Såväl Herrgård som Präst får ny förpackning där överdelen av plast ersätts av

Överklagar om spritreklam

Starkspritstillverkaren Mackmyra överklagar nu en dom från Patent- och marknadsdomstolen. Mackmyra vill använda idag otillåtna bilder i reklamen för att

Ny produkt från Kronfågel

Kronfågel har tidigare produkten Kycklingsteak som är en urbenad kycklingklubba. Nu tar man konceptet vidare. Den här gången handlar det

Fasanburgare på McDonald´s?

Ett enda grevskap i England saknar McDonald´s – men nu är den saken ”hotad”. I lilla Rutland har myndigheterna just

3D-printad labbfisk, någon?

Labbodlad fisk. Dessutom 3D-printad. Dessutom snart på ett matbord nära dig. Foodtech-företaget Bluenalu i San Diego räknar med att ha

Paul Svensson hedersdoktor

Paul Svensson – kock, matvisionär, författare med mera – kan nu lägga en ny titel till sitt CV. Han är

Clas Ohlson minskade i december

Clas Ohlson minskade sin totala försäljning i december. Minskningen var 2 procent och försäljningen stannade då vid 1 285 miljoner kr

Hushållens konsumtion still

De svenska hushållens konsumtion var oförändrad i november 2019 jämfört med månaden innan. Jämfört med november månad 2018 steg konsumtion

Rekord för Lidls julaktion

Lidls försäljning av julmust drog in rekordsumman 235 039 kronor till Barncancerfonden. Dessutom kunde man ihop med Allwin ge bort 4 000

De sålde mindre i december

2019 blev ett tufft år för modehandeln. Det visar inte minst stilindex från Svensk handel stil. Detta index visar nämligen

Vill öka kunskapen om plast

Forskare vid Karlstads universitet får nu drygt 3,8  miljoner kr av Lidl för att öka konsumenters och förpackningsutvecklares kunskap om

powered by Typeform

Online videos

NYHETSBREV.

- FEM snabba
- Varje vardag
- Vid lunch